شهرسانی: فولاد بدون تأثیر از دلار، یک ادعای نادرست!
.jpg)
سید رضا شهرسانی در پاسخ به اظهارات جبراییلی گفت: ایشان سخت در اشتباه هستند. علت این است که تا چند سال پیش، برای تولید هر تن فولاد بیش از ۱۲۰ دلار ارز از کشور خارج میشد، اما با بومیسازی، این رقم به ۷۰ دلار کاهش یافته است. یعنی هنوز هم برای هر تن تولید، ۷۰ دلار ارز نیاز است که صرف واردات برخی قطعات یدکی و فروآلیاژها میشود.
به گزارش آهنیفو؛ بحث تأثیر نرخ ارز بر قیمت فولاد در ایران همچنان داغ است. یاسر جبراییلی در مصاحبههای اخیر خود تأکید کرده که تولید فولاد در کشور کاملاً داخلی است و نباید تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار گیرد. اما سید محمدرضا شهرسانی، کارشناس صنعت فولاد، این دیدگاه را رد کرده و معتقد است که هزینههای ارزی تولید فولاد همچنان قابل توجه است و قیمتگذاری باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد. او در گفتوگویی به تشریح دلایل وابستگی قیمت فولاد به نرخ ارز و مشکلات سیاستهای کنترلی پرداخته است.
سیدرضا شهرسانی در پاسخ به اظهارات جبراییلی گفت: ایشان سخت در اشتباه هستند. علت این است که تا چند سال پیش، برای تولید هر تن فولاد بیش از ۱۲۰ دلار ارز از کشور خارج میشد، اما با بومیسازی، این رقم به ۷۰ دلار کاهش یافته است. یعنی هنوز هم برای هر تن تولید، ۷۰ دلار ارز نیاز است که صرف واردات برخی قطعات یدکی و فروآلیاژها میشود.
وی با اشاره به ماهیت جهانی قیمتگذاری فلزات افزود: قیمت فولاد، مس، طلا و آلومینیوم همگی تابع بازارهای بینالمللی هستند. نوسانات نرخ ارز به طور مستقیم بر قیمت این فلزات تأثیر میگذارد. در حال حاضر، قیمت هر تن فولاد در ایران ۳۰۰ دلار است، در حالی که در بازارهای جهانی بالای ۴۲۰ دلار معامله میشود. این اختلاف قیمت باعث شده که فولاد ایران با تعرفههای سنگین در کشورهای همسایه مواجه شود. به عنوان مثال، عراق تعرفه ۱۲۰ دلاری بر فولاد ایران وضع کرده تا از ورود غیرقانونی و قاچاق جلوگیری کند.
این کارشناس صنعت فولاد بر ضرورت اصلاح سیاستهای قیمتگذاری تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم قیمت فولاد را بهطور دستوری پایین نگه داریم و هزینههای ارزی را نادیده بگیریم، نهتنها تولیدکنندگان داخلی ضرر میکنند، بلکه رانت و قاچاق افزایش مییابد. راهحل این است که اجازه دهیم تولیدکنندگان فولاد، محصولات خود را صادر کنند و فروش داخلی فقط از طریق بورس کالا انجام شود و چون ایران مازاد بر نیاز داخلی فولاد تولید میکند، در صورتیکه صادرات آزاد شود، ارز حاصل از آن به کشور بازمیگردد و تعادل بازار حفظ خواهد شد.
انتهای پیام/ م