سیگنال مثبت از عمان / واکنش آرام بازار آهن به مذاکرات داغ ایران و آمریکا

در دومین روز هفته، بازارهای ایران تحت تأثیر جو روانی مثبت ناشی از مذاکرات مقدماتی بین ایران و آمریکا، با نوسانات کاهشی قابل‌توجهی روبه‌رو شدند. بر اساس گزارش میدانی تیم خبری آهنیفو، بیشترین اثرپذیری از اخبار مثبت سیاسی در بازار ارز و طلا مشاهده شد؛ جایی که قیمت دلار حتی تا کانال ۸۳ هزار تومان نیز عقب‌نشینی کرد، اگرچه دوباره به مرز ۸۵ هزار تومان بازگشت.

مطالعه

آیا توافق در عمان می‌تواند ثبات را به بازار آهن بازگرداند؟

در حالی که امروز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان برگزار می‌شود، بازارهای داخلی، به‌ویژه بازار آهن، با دقت به نتایج این گفت‌وگوها چشم دوخته‌اند. این مذاکرات که با هدف کاهش تنش‌ها و بررسی امکان توافق‌های محدود در حال انجام است، می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر بازارهای اقتصادی کشور داشته باشد.

مطالعه

کجای دنیا صنایع به جای دولت نیروگاه می‌سازند؟

در پی افزایش روزافزون قطعی‌های برق و بحران ناترازی انرژی در کشور، حمیدرضا صالحی، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران، در مصاحبه‌ای چالش‌برانگیز از بی‌عملی دولت در زمینه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی انتقاد کرد و گفت: "دولت نه تنها به‌طور مؤثر سرمایه‌گذاری نکرده، بلکه اجازه نداده بخش خصوصی هم وارد این حوزه شود." او افزود که این بی‌توجهی باعث شده از ابتدای سال شاهد فاصله جدی میان مصرف و تولید انرژی باشیم که در نهایت منجر به آغاز زودهنگام قطعی‌های برق شد. صالحی هشدار داد که بعید به نظر می‌رسد دولت در سه ماه آینده اقدام جدی در این زمینه انجام دهد.

مطالعه

فولاد ایران در رتبه دهم جهان ماند اما با ۳.۵ میلیارد دلار خسارت تولید

صنعت فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ با چالش‌های جدی ناشی از بحران انرژی و محدودیت‌های ارزی روبرو شد، که منجر به کاهش ۵.۵ درصدی تولید و از دست رفتن ۳.۵ میلیارد دلار ارزش تولید شد. با این حال، ایران همچنان جایگاه دهم خود را در میان تولیدکنندگان برتر فولاد جهان حفظ کرده است.

مطالعه