سقف قیمت میلگرد در بورس ایران عقب‌نشینی می‌کند

سقف قیمت میلگرد در بورس ایران عقب‌نشینی می‌کند

در هفته سوم اسفندماه، تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران شاهد عرضه ۷۴ هزار و ۱۶۴ تن انواع میلگرد بود که با تقاضای ۵۴ هزار و ۱۳۹ تن مواجه شد.

به گزارش آهنیفو؛ در هفته سوم اسفندماه، تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران شاهد عرضه ۷۴ هزار و ۱۶۴ تن انواع میلگرد بود که با تقاضای ۵۴ هزار و ۱۳۹ تن مواجه شد. در پایان معاملات، ۳۷ هزار و ۲ تن میلگرد به فروش رسید. میانگین قیمت پایه برای میلگرد‌های عرضه‌شده در روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه، ۳۲ هزار و ۶۳۴ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد. در نتیجه، ۵۰ درصد از میلگردهای عرضه‌شده با میانگین قیمت موزون ۳۳ هزار و ۳۰۵ تومان به ازای هر کیلوگرم معامله شدند.

مقایسه بازار فیزیکی هفته سوم اسفندماه با هفته پیش از آن نشان می‌دهد که حجم عرضه ۳۲ درصد کاهش یافته، در حالی که قیمت پایه میلگرد نیز ۰.۰۸ درصد کاهش داشته است. این موارد باعث کاهش تقاضا و معاملات در هفته مذکور شد.

نرخ ارز و قیمت‌های جهانی فولاد از مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت‌گذاری محصولات در زنجیره فولاد به شمار می‌آیند. طی هفته بررسی، نرخ ارز در بازار آزاد کاهش یافت و به زیر ۹۰ هزار تومان رسید. همزمان، وضعیت بازار جهانی فولاد تحت تاثیر تعرفه‌های وارداتی اعمال‌شده توسط رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دونالد ترامپ، در مدار نزولی قرار گرفت. این تاثیرات در بورس کالای ایران قابل مشاهده بود. به همین دلیل، میانگین قیمت موزون میلگرد در ۱۵ اسفندماه نسبت به هفته پیش از آن ۶.۷ درصد کاهش یافت.

بررسی بازار از ابتدای دی تا هفته اول اسفندماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که میانگین قیمت پایه میلگرد از ۲۷ هزار تومان به ۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافته است، که نشان‌دهنده رشد ۲۴ درصدی قیمت در دو ماه است. از ابتدای بهمن‌ماه، دستورالعمل جدیدی برای تعیین سقف قیمت‌ها در بورس کالا اعمال شد که تاثیر زیادی بر تعیین قیمت میلگرد داشت. در این دوره، قیمت میلگرد حدود ۳۰ درصد افزایش یافت، اما در هفته سوم اسفندماه، قیمت میلگرد عقب‌نشینی کرد و با کاهش ۷۵۰ تومانی نسبت به سقف پیشین، باعث کاهش قیمت‌ها در کل زنجیره شد.

 

در بازار جهانی، قیمت میلگرد فولادی در ماه مارس به ۳ هزار و ۳۰۰ یوآن به ازای هر تن افزایش یافت که بالاترین قیمت خود را در بیش از یک‌ماه گذشته ثبت کرد. این افزایش در پی کاهش عرضه فولاد چین و همچنین کاهش تقاضای ساخت‌وساز در این کشور به دلیل بحران املاک بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که چین قصد دارد ظرفیت تولید فولاد خود را به میزان ۵۰ میلیون تن کاهش دهد. این در حالی است که چین، در سال ۲۰۲۴، رکورد صادرات فولاد را با ۱۱۷ میلیون تن ثبت کرده است.

انتهای پیام/ م

ثبت نظر