فولاد زیر آوار سیاست؛ اسکانثورپ قربانی جدید چینهراسی؟

بحران تعطیلی کارخانه فولادسازی "اسکانثورپ" در شمال انگلستان، بار دیگر زمینهساز تشدید چینستیزی در فضای رسانهای و سیاسی بریتانیا شده است. سیاستمداران انگلیسی، مالک چینی این کارخانه را متهم کردهاند که با خودداری از تأمین مواد اولیه، قصد تعطیلی تدریجی کارخانه را داشته تا وابستگی لندن به واردات فولاد از چین را افزایش دهد.
به گزارش آهنیفو؛ بحران تعطیلی کارخانه فولادسازی "اسکانثورپ" در شمال انگلستان، بار دیگر زمینهساز تشدید چینستیزی در فضای رسانهای و سیاسی بریتانیا شده است. سیاستمداران انگلیسی، مالک چینی این کارخانه را متهم کردهاند که با خودداری از تأمین مواد اولیه، قصد تعطیلی تدریجی کارخانه را داشته تا وابستگی لندن به واردات فولاد از چین را افزایش دهد.
شرکت چینی "جینگیه" (Jingye) مالک فعلی این کارخانه، پیشنهاد دولت بریتانیا مبنی بر سرمایهگذاری مشترک به ارزش ۵۰۰ میلیون پوند را رد کرده و همین موضوع باعث آغاز روند خاموشی تدریجی کورهها شده است.
تصمیم تاریخی پارلمان بریتانیا برای ورود دولت به مدیریت مستقیم صنعت فولاد
در اقدامی بیسابقه طی چهار دهه اخیر، پارلمان انگلیس روز شنبه به صورت اضطراری تشکیل جلسه داد و با تصویب قانونی، اختیار اداره مستقیم کارخانههای فولادسازی را به دولت واگذار کرد. این قانون پس از تصویب در مجالس عوام و اعیان، با توشیح شاه به قانون رسمی تبدیل شد.
اگرچه این تصمیم به معنای ملیسازی کامل صنعت فولاد نیست، بسیاری از تحلیلگران آن را آغاز چرخش جدیدی در سیاست صنعتی بریتانیا میدانند؛ بازگشت دولت به زیرساختهای راهبردی.
🇨🇳 هشدار پکن درباره سیاسیسازی پرونده فولاد
سفارت چین در لندن با صدور بیانیهای خواستار «برخورد منصفانه و غیرسیاسی» با موضوع کارخانه فولادسازی شده است. وزارت خارجه چین نیز نسبت به عواقب دیپلماتیک اقدامات لندن هشدار داده و خواستار پرهیز از «سیاسیکردن موضوعات اقتصادی» شده است.
کارشناسان نگراناند این تنش، به دامنهای وسیعتر در روابط اقتصادی لندن و پکن منجر شود.
انتهای پیام/ م